[align=center]على فكرة بقة الإخوة كمان بتخش المطبخ وبتعمل أحسن أكل[/align][align=center]
ولو سمحتوا وسعوا كده شويه عشان أنا داخل المطبخ
هو بصراحة أنا بعرف أعمل موز باللبن المشروب المفضل عندى
حد لو سمحتوا كده يناولنى الخلاط بسرررررررررررعة
أنا بقطع الموزة وعليها كوب إلا ربع لبن ومعلقة عسل نحل كبيرة
وبعد كده بضربهم جااااااااامد فى الخلاط
وادعى ربنا الشفشق ما يقعش منى وأنا باشيله من الخلاط
ده المشروب المفضل عندى على الإفطار وبعد نصف ساعة كدة بتمرن
والى لقاء آخر فى المطبخ
بالهنا والشفا ..........
[/align]
ههههههههههههه يا سبحان الله , حضرتك اسعدتنا حقيقي بمشاركتك با أ. عمرو , بجد المنتدى كله جاي يشرب الموز باللبن , كله يوسع ..منتدى اجمع وكل واحد يجيب شاليمو ..
جزاكم الله خيرًا على هذا الموضوع
واسمحوا لي أشارك بأكلتي المفضلة
المسقعة أو الباذنجانية :)
والطريقة بسيطة جدًا كالتالي
نجيب بدنجان ونقطعه ونملحه ونقدح الزيت ونقليه مع كم قرن فلفل
ونجيب توم كتييييييييير ونقشره ونقطعه ونفرم الطماطم ونسبك الصلصلة ونحط عليها كمون كتييييير ولما تنشف على النار نحط عليها شوية خل ونحط فيها البدنجان والفلفل ونسيبهم شوية على النار وبعد كده نقدمهم في طبق كبيييييييييييييير وناكلهم همممممممم
توقيع : السمراء أم شامة
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم :
يوشك الأمم أن تداعى عليكم ، كما تداعى الأكلة إلى قصعتها ، فقال قائل : و من قلة نحن يومئذ ؟ قال : بل أنتم يومئذ كثير ، و لكنكم غثاء كغثاء السيل ، و لينزعن الله من صدور عدوكم المهابة منكم ، و ليقذفن الله في قلوبكم الوهن ، فقال قائل : يا رسول الله و ما الوهن ؟ قال حب الدنيا و كراهية الموت
جزاكم الله خيرًا على هذا الموضوع
واسمحوا لي أشارك بأكلتي المفضلة
المسقعة أو الباذنجانية :)
والطريقة بسيطة جدًا كالتالي
نجيب بدنجان ونقطعه ونملحه ونقدح الزيت ونقليه مع كم قرن فلفل
ونجيب توم كتييييييييير ونقشره ونقطعه ونفرم الطماطم ونسبك الصلصلة ونحط عليها كمون كتييييير ولما تنشف على النار نحط عليها شوية خل ونحط فيها البدنجان والفلفل ونسيبهم شوية على النار وبعد كده نقدمهم في طبق كبيييييييييييييير وناكلهم همممممممم :d
اهلا و سهلا يا شهد , فعلا دي اكله مفضلة جداااااااااا ,بس انتي نسيتي اضافة البطاطس المحمرة وحلقات البصل ... عارفه انا بعملها كمان بإضافة اللحم المفروم أو قطع لحم مكعبة صغيرة جدا ( زي قطع الشاورما ) جربيها و اولي لي عملتي ايه والف صحة وهنا .
السلام عليكم و رحمة الله
ازيكم صباح الخير و الفل , بما ان النهاردة الجمعه , جمعة مباركة إن شاء الله
كان الإفطار كيكة عادية جدا ,طيب هأولكم المقادير بتاعتي اللي بتخلي الكيكة رهيييييييييييييييييبة
المقادير :
2 و نصف كوب دقيق منخول .
1 ونصف كوب سكر عادي .
4 بيضات متوسطة + فانيليا .
نصف كوب سمن او زبد .
حوالي كوب او كوب و نصف حليب او عصير برتقال .
ملعقة أكل بيكنج بودر . ( ممنوع تزودي البيكنج بودر لأن زيادته تزيد الحموضة في الكيكة )
الطريقة :
1- يتم خلط السكر مع السمن او الزبد جيدا ممكن بالشوكة العادية .
2- ضرب البيض مع الفانيليا بالمضرب الكهربائي حتى يعلو و يزيد القوام , ثم يضاف اليهم عصير البرتقال او الحليب . في حالة استخدام عصير البرتقال من الممكن اضافة قشر البرتقال المبشور للخليط لمزيد من نكهة رائعة .
3- يضاف 1+2 .
4- يضاف الدقيق المنخول الى الخليط السائل بالتدريج بملعقة خشب و التحريك بشكل حرف D ببطيء للسماح بدخول الهواء .
5- ملعقة البيكنج بودر تضاف الى آخر كمية من الدقيق المضاف .
ومراعاة ان الخليط لا يكون يابس و لكن يكون لينا نوعا ما فإذا شعرتي انها تحتاج لقليل من الحليب ممكن نضيف قليلا .
6 - يجهز قالب الكيك من قبل و يجهز الفرن متوسط الحرارة قبل العملية بحوالي نصف ساعة .. ويكون رف الصينية في الوسط وليس قريبا من قاع الفرن .
7- ممنوع فتح الفرن اول 25 دقيقة و نختبر النضوج بعد 30 دقيقة و يعني حسب حرارة الفرن بعد 35 دقيقة يتم النضوج .
8- من الممكن عمل هذه الكيكة نصفها شيكولاه و نصفها بالحليب , بتقسيم الخليط النهائي نصف كما هو بالحليب و الآخر يضاف ملعقة شيكولاة بودر مذابة في قليل من الحليب و اهم شيء التجانس في خليط الشيكولاه , و عند اضافتها في الصينية نضيف اولا الخليط الأبيض .. ثم طبقة من خليط الشكولاه .. وهكذا بالتبادل .
نخرج الصينية من الفرن و نقلبها على منخل سلك او على صينية عادي و نتركها في الهواء تبرد لا تقطع غلا بعد ان تبرد و بعد ذلك يتم تغطيتها في حافظ الكيك للحفاظ على رطوبتها و مذاقها .. والف هنا :)