المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : أكلات بكل اللغات للأعضاء و العضوات ...مائدة المنتدى


Dr.asmaa gamal
20-07-2009, 01:00 AM
http://www.egyptatlas.net/mkportal/modules/gallery/album/a_81.jpg



السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

نظرا لأهمية المنتدى و وجودنا في أسرة كبيرة مترابطة إن شاء الله

تم إنشاء مائدة كبيرة للمنتدى يشارك فيها الإخوة و الأخوات بأطباقهم المفضلة

فأهلا و سهلا بأعضاءنا و عضواتنا الكرام


وصحة وهنا :)

حنين المغازي
20-07-2009, 08:35 AM
أهلا ومرحباً بالجميلة ..:)

أطباق مرة واحدة

أحنا كده محتاجين قسم للطبخ صح ولا لا :)

علشان نبدع فيه


موضوع الطبخ موضوع كبير جداً والسفره ما شاء الله كبيره جداً :)

أكيد برجعلك بأكلات محببه جداً لنفسي

بوركتِ يا نقيه

أحبك ِ في الله

Dr.asmaa gamal
20-07-2009, 02:45 PM
أهلا ومرحباً بالجميلة ..:)

أطباق مرة واحدة

أحنا كده محتاجين قسم للطبخ صح ولا لا :)

علشان نبدع فيه


موضوع الطبخ موضوع كبير جداً والسفره ما شاء الله كبيره جداً :)

أكيد برجعلك بأكلات محببه جداً لنفسي

بوركتِ يا نقيه

أحبك ِ في الله

و الله حقيقة الموضوع طرح نفسه بمعنى الموضوع طرح موضوع , كنت انا و حنان نتكلم عن حاجة فطلعت حاجة ماسة لموضوع للأكلات يضم كل الأعضاء ..

أتذكر كان انشط عضو في الأكلات كان الأخ الطيب الكريم ألب أرسلان و انتظره اول القائمة بس شكل الأعضاء مش بيحبو المطابخ :rolleyes:

عموما ننتظر جديدك في المطبخ هنا للتشجيع .:)

ألب أرسلان
20-07-2009, 03:21 PM
أتذكر كان انشط عضو في الأكلات كان الأخ الطيب الكريم ألب أرسلان و انتظره اول القائمة بس شكل الأعضاء مش بيحبو المطابخ

عموما ننتظر جديدك في المطبخ هنا للتشجيع .

طيب لو سمحتوا وسعوا كده شويه ,, وأنا مش مسئول عن أى حاجة تحصل

طيب ندخل فى الجد ,, أنا حالى غريب شوية فى المطبخ

عندما أدخل المطبخ أجد والدتى مقطفة الملوخية ومقطعة الخضار ,, وتروح تعمل حاجة وترجع ما تلاقيش نص الأكل :)

وعلى فكرة من الصحى أكل الخضار هكذا بعد غسيله مباشرة ,, توفر الوقت والمجهود والغاز ومفيدة للصحة ...

http://up.alfrasha.com/u/3946/14565/183521.jpg


وبالهنا والشفا ...

حنين المغازي
20-07-2009, 10:00 PM
ما شاء الله واضح جداً من أخونا الصغير إنه رائع الله اكبر

اختيارك بمحله أختى أسماء :d

الكوسه بتتاكل بعد التقويروالتفريغ أكله جديده والله جداااً

أضحك الله سنك يارب

المفروض ان احنا نكمل الاكله صح ..؟

تعبناك جداً أخي معنا هنا ..:)

الله يستر من باقي الاكلات ..

الله يحفظك أخى الصغير ..

Dr.asmaa gamal
21-07-2009, 03:05 PM
طيب لو سمحتوا وسعوا كده شويه ,, وأنا مش مسئول عن أى حاجة تحصل

طيب ندخل فى الجد ,, أنا حالى غريب شوية فى المطبخ

عندما أدخل المطبخ أجد والدتى مقطفة الملوخية ومقطعة الخضار ,, وتروح تعمل حاجة وترجع ما تلاقيش نص الأكل :)

وعلى فكرة من الصحى أكل الخضار هكذا بعد غسيله مباشرة ,, توفر الوقت والمجهود والغاز ومفيدة للصحة ...

http://up.alfrasha.com/u/3946/14565/183521.jpg



وبالهنا والشفا ...

http://www.cherrycreekcanadians.ca/images/chanteclers/WhiteChanteclerRooster2Sm.jpg
تمام جدا ...100% بس في حاجة كمان تجعل الطبخة ألذ , هذه الدجاجة زي ما هي كده في وسط السفرة و تكفي كل الأعضاء زي ما هي كده اصل ما فيش وقت..هو احنا لسه هانذبح..!! واحنا في عصر السرعة وحتى يكون أكل خفيف . :)

ما خاب ظني في اخي الطيب بس بجد توقعتك هاتعزمنا على جمل بس يظهر الميزانية تعباانه . جزاك الله خيرا و في انتظار وجبة شهية حقيقية , دي بس المقدمة :eek:

Dr.asmaa gamal
21-07-2009, 03:08 PM
ما شاء الله واضح جداً من أخونا الصغير إنه رائع الله اكبر

اختيارك بمحله أختى أسماء :d

الكوسه بتتاكل بعد التقويروالتفريغ أكله جديده والله جداااً

أضحك الله سنك يارب

المفروض ان احنا نكمل الاكله صح ..؟

تعبناك جداً أخي معنا هنا ..:)

الله يستر من باقي الاكلات ..

الله يحفظك أخى الصغير ..

أهلا بالغالية :) ارجوكي حاولي تصلحي ما افسدته الظروف الإقتصادية العالميةوهاتي لينا اكله حلوة و ياريت نعمل مسابقة بين الإخوة و الأخوات في عمل اطباق شهية مش مفزعه :eek: في انتظار مائدتكِ .

حنان
21-07-2009, 03:17 PM
الله يسامحك ياأخ ( ألب أرسلان ) عايز توفر للدرجة دى


يادكتورة إلحقينا بالزبادى بتاع الأخ ( أبو عدنان ) بدل مانضطر ناكل الأكل نى :(

Dr.asmaa gamal
21-07-2009, 03:20 PM
الله يسامحك ياأخ ( ألب أرسلان ) عايز توفر للدرجة دى


يادكتورة إلحقينا بالزبادى بتاع الأخ ( أبو عدنان ) بدل مانضطر ناكل الأكل نى :(

الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 2 ( الأعضاء 2 والزوار 0) ‏Dr.asmaa gamal (http://forum.islamstory.com/member.php?u=911), ‏حنان (http://forum.islamstory.com/member.php?u=5516)


نداء للأخ الكريم ابوعدنان ..( الزبادي لو سمحت )

حنان
21-07-2009, 04:25 PM
بصو أنا اتسوقتلكم وجبت الخضار

انتو بقى أطبخوه :)


http://forums.graaam.com/up/uploaded6/82904_01197072802.jpg

http://forums.graaam.com/up/uploaded6/82904_11197072802.jpg

http://forums.graaam.com/up/uploaded6/82904_21197072802.jpg

http://forums.graaam.com/up/uploaded6/82904_11197072978.jpg
http://forums.graaam.com/up/uploaded6/82904_21197072978.jpg

http://forums.graaam.com/up/uploaded6/82904_11197073062.jpg

http://forums.graaam.com/up/uploaded6/82904_21197073062.jpg

Dr.asmaa gamal
22-07-2009, 02:06 PM
عرايس 2009 يا سلام

ماشي يا حنان :)

الحنين للذكريات الجميلة
23-07-2009, 03:52 PM
يعنى يأختنا د أسماء بصراحة حيرتينا معاكى

ورانا ورانا بالطبيخ ههههههههههه ,, يعنى ما بندخلشى ساحة الاخوات عشان الطبيخ واللازى منه ... جايه فى المنتدى العام وحطا موضوع عن الطبيخ برده

حضرتك عارفه :

أول ما سجلت فى المنتدى وكنت لسه ما تجاوزتش ال 20 مشاركة أو 25 مشاركة قلت تصفح ياعم المنتدى ,,,

ومن باب حب الاستطلاع دخلت ساحة الاخوات - وياليتنى لم أدخل هههههههه - لقيت الواحة كلها طبيخ وبصل وتوم ,, قلت اخلع ياواد قبل ما تتزكم ههههههههه,, وعليها ما عتبتهاش أبدا

وبعدين أنا بتغاظ أوى من أسماء الأكلات اللى فى المطبخ دى :

أسماء غريبة أوى ههههههههه
زى ما الاخت حنان كانت بتقول ع الكحك المرشوش عليه شكولاته ,, والله ما فاكر كانت بتقول عليه أيه فى موضوع تايتنك

بس على فكرة أنا نفسى حلو فى الأكل أوى .. والله مش هظار

يالا ............... ليقولوا على جاهل قروى ساذج هههههههههه

Dr.asmaa gamal
23-07-2009, 04:16 PM
يعنى يأختنا د أسماء بصراحة حيرتينا معاكى

ورانا ورانا بالطبيخ ههههههههههه ,, يعنى ما بندخلشى ساحة الاخوات عشان الطبيخ واللازى منه ... جايه فى المنتدى العام وحطا موضوع عن الطبيخ برده

حضرتك عارفه :

أول ما سجلت فى المنتدى وكنت لسه ما تجاوزتش ال 20 مشاركة أو 25 مشاركة قلت تصفح ياعم المنتدى ,,,

ومن باب حب الاستطلاع دخلت ساحة الاخوات - وياليتنى لم أدخل هههههههه - لقيت الواحة كلها طبيخ وبصل وتوم ,, قلت اخلع ياواد قبل ما تتزكم ههههههههه,, وعليها ما عتبتهاش أبدا

وبعدين أنا بتغاظ أوى من أسماء الأكلات اللى فى المطبخ دى :

أسماء غريبة أوى ههههههههه
زى ما الاخت حنان كانت بتقول ع الكحك المرشوش عليه شكولاته ,, والله ما فاكر كانت بتقول عليه أيه فى موضوع تايتنك

بس على فكرة أنا نفسى حلو فى الأكل أوى .. والله مش هظار

يالا ............... ليقولوا على جاهل قروى ساذج هههههههههه

لا أبدا أستغفر الله , ليه بس كده يا فندم , وبعدين فعلا الإخوة بيحبوا المطبخ و بيحبوا يعملوا اكلات وعشان كده افتتحت الموضوع .

بس حقيقي المنوفيه فعلا منورة عندنا ....

حضرتك جاي ايدك فاضية ولا حتى سلطة أو فاكهه او كيس ملح حتى ..يا ساتر........:eek:

أنستونااااااااااااااااااا:)

Dr.asmaa gamal
25-07-2009, 10:48 AM
قال يعني الاخوات بيعرفوا يطبخوا دا انا تعبت من ام ابو بكر لمدة سنتين وعقبال ماعرفت تزبط اكلها
مرة عملتلي رز من غير ماتغسله ومرة تانية الملوخية من غير ماتخرطها كويس بس ماشاء الله عليها دلوقتي بتعمل حاجات كتيرة اخرها قبل ما اسافر على طول كانت عملالي بيتزا بالصوص وعيش الغراب ولحمة وحاجات غريبة انا كنت شاكك انها جايباها دليفري بس اختي قالتلي انها هي اللي عملاها مش عايز اقولكم قد ايه فرحتني هههههههه يارب بس محدش يقولها حاجة


انا لو عزمتكم بحب اوي محشي ورق العنب ممكن اعزمكم عليه بس انا اللي اخد الشوية اللي فوق وانتم قعر الحلة

تحياتي لك

ماشي بس هو تليفون صغير لأم ابو بكر و إن شاء الله كل حاجة هاتكون تمام:)

عموما يالا مستنيين طريقة عمل محشي ورق العنب ؟؟؟؟

حنين المغازي
25-07-2009, 10:59 AM
أضحك الله سنكم يااااااارب

وبما أن الموضوع كبير أوى كده خلاص لازم يكون فوق
علشان الأكل طبعا جداً هام ومفيد :)

لا حرمنا الله خيركم يارب

أختي الغاليه الطيبه د/ أسماء

أنتظريني أختك طهايه والحمد لله :)

Dr.asmaa gamal
25-07-2009, 11:03 AM
أضحك الله سنكم يااااااارب

وبما أن الموضوع كبير أوى كده خلاص لازم يكون فوق
علشان الأكل طبعا جداً هام ومفيد :)

لا حرمنا الله خيركم يارب

أختي الغاليه الطيبه د/ أسماء

أنتظريني أختك طهايه والحمد لله :)

يالا شدواحيلكم انتو بس بتجوعونا وخلاص , انا رايحة اتغدى و ارجع الاقي موائد مقامة انتو فاهمين ;):p

Dr.asmaa gamal
25-07-2009, 11:06 AM
محشي ورق عنب بالصور ...
[المقادير :

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq.jpg

$ ورق عنب
$ رز مصري
$ زيت الزيتون
$ حبتين بطاطس
$ 5حبات طماط
$ 4 ححبات بصل
$ بقدونس + كسبره
$ بهار مختلفه + ملح
$ مسحوق ملح اليمون
$ ماء للغلي


طريقة العمل :

لعمل ورق العنب هناك عدة طرق
اما بتقطيع البصل وتحميره على النار
وتقطيع باقي المكونات الي مكعبات صغيره وناعمه
او مثل ما اني مسويه نخد البصل والطماط والبقدونس
ونضعهم بالخلط الكهربائي وكل الطرق سليمه حسب الرغبه
لكن هاذي الطريقه اسرع .....

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-1.jpg

يتم نقع الرزق اثناء بدا عمل الحشوه في ماء فاتر بعد غسله
وبعد ذلك نصفيه من الماء ونضيفه على الحشو من غير ان نسلقه
والبعض يفضل سلقه وكل الحالاات سوى ..


http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-2.jpg


بعد ان خلطنا المكونات في الخلط يتم اضافة الرز بعد تصفيته من الماء


http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-3.jpg


بعدين نبدأ بوضع البهارات حسب الرغبه مع كميه من مسحوق اليمون
وزيت الزيتون

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-4.jpg



*^ طريقة لف ورق العنب ^*


نخد حبة من ورق العنب ونفردها ونوضع قليل من الحشو بنص الورقه

بهذه الطريقه

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-5.jpg


نخد طرف اليمين من حافة الورقه ونثنيه الي الداخل

والطرف الايسر ايضا مثل الايمين الي الداخل

نثني الطرف الخلفي ايضا للداخل

واكمل الطريقه حتى نهاية الورقه

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-13.jpg

بعد الانتهاء من لفه بالكامل

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-14.jpg

يتم بعد ذلك تقطيع البطاط شرائع سميكه

نضع كميه قليله من زيت الزيتون في قاع الوعاء المخصص لطبخ الورق
ونبداء بصف طبقه من البطاطس في وسطها حتى ما يحترق الورق عند طبخه

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-16.jpg


بعد منها نصف وراق العنب بترتيب في الوعاء حتى ما يخبص عندنا ويتفلل وقت السلق بهذه الطريقه

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-17.jpg

ونلف حتى آخر حبه ...

بعدين نصف باقي البطاطس الي بقى عندنا ويمكن انك تضيفي شرايح طماطم او بصل وممكن تحطي شرائع فليفله خضراء او اي شي انتي تحبيه

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-18.jpg


بعد الانتهاء من صف البطاطس على الورق
نعمل الخلطه
وهي عباره عن
كاسين الي ثلاثه ماء حسب الكميه المطلوبه
http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-19.jpg


نظيف عليه شوي ملح وبهارابيض وكميه من زيت الزيتون

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-20.jpg


بعدين نغطيه بورق الالمنيوم نصف مدة الطهي
حتى يغلي الرز ويستوي لان ني مش مسلوق
ويوضع على نار متوسطه
نتركه ينضج

الشكل النهائي للطبق وبالهنى والعافيه

http://hawahome.com.googlepages.com/noorwwaraq-21.jpg

Dr.asmaa gamal
26-07-2009, 06:00 AM
شكرا جزيلا اختي الغااالية حنين للجنة على التثبيت:)

يعني طبق ورق عنب ثبت الموضوع

أنا أطمع ان يوضع الموضوع على صفحة الموقع.... يبقى فيها خروف يالا معلش كله بثمنه :) هاتوصى بالمطبخ اوي

خالد محمد خالد
26-07-2009, 06:16 AM
رجاااااااء
التقليل من هذه المواضيع لأجل قرب قدوم رمضان
لئلا نجووووع
أو عرضها في المساء فقط
ويتم حجبها نهارًا - مجرد اقتراح

Dr.asmaa gamal
26-07-2009, 06:25 AM
رجاااااااء
التقليل من هذه المواضيع لأجل قرب قدوم رمضان
لئلا نجووووع
أو عرضها في المساء فقط
ويتم حجبها نهارًا - مجرد اقتراح

حااااضر يا فندم طلباتكم أوامر ..

( قل للمؤمنين يغضوا من أبصارهم ) رمضان كريم ,و ستزداد هذه الصفحات معذرة اخي و لكن الصبر مفتاح الفرج .:)

ياسر ابوزيد
30-07-2009, 09:45 AM
جزاكم الله خيرا..جوعتونا يا جماعة....

مصطفى الديب
30-07-2009, 10:38 AM
جزاكم الله خير
دي عزومتي
http://www.almannarah.com/ImageUpload/4383.jpg

مصطفى الديب
30-07-2009, 11:32 AM
ايه ياعم مصطفى ارحمنا ياعم انت ماتعرفش الواحد هنا في الغربة بياكل ايه
عارف طبعا خليفة المؤمنين كان يعيش علي الخبز والزيت......

Dr.asmaa gamal
30-07-2009, 03:20 PM
جزاكم الله خيرا..جوعتونا يا جماعة....

:):):) أهلا و سهلا

Dr.asmaa gamal
30-07-2009, 03:21 PM
جزاكم الله خير
دي عزومتي
http://www.almannarah.com/ImageUpload/4383.jpg

Gazakom ALLAH khyran , it`s my favourite meal:)

Dr.asmaa gamal
30-07-2009, 03:24 PM
ايه ياعم مصطفى ارحمنا ياعم انت ماتعرفش الواحد هنا في الغربة بياكل ايه

شكرا يا دكتور على الوصفة الرهيبة الست ست برضه

اللهم بارك لكم في ما رزقكم من الطيبات و اللهم اطعمكم خيرا منه , قلوبنا معكم في بلاد الغرب .

حنان
30-07-2009, 03:39 PM
قطع الدجــــــــــــــاج بالجبـــــــــــن في الفرن


صدور دجاج" حسب عدد الاشخاص "

جبنة موزريلا تقطع قطع صغيرة جدا او تبشر.

بصله مفرومة جيدا

بقدونس مفروم ناعما

ملح+ فلفل

الطريقة

ينظف الدجاج جيدا وينقع لمدة لا تقل عن " الساعتين " كلما كانت المدة اطول كلما كان الطعم الذ. في خليط من الملح والخل او الملح وعصير الليمون . ثم بعد ذلك يشطف بالماء قليلا. ثم يشرح بالسكين كيف ما هو موضح في الصورة

http://www.3roos.com/postsimages/6bc3fbbb2dcc3fd15501a7216f50b053.jpg

ثم نخلط كلا من الجبنة والبصل والبقدونس والملح والفلفل جيدا ثم نحشي بهم قطعة الدجاج ثم رصيهم في صينية للفرن بعد وضع ورق الخاص بالطهي ودهنه بقليل من الزبدة.

http://www.3roos.com/postsimages/f28ef7572244ab916d4061a743f0feaa.jpg

يسخن الفرن على درجة حرارة 180 ثم ادخلي الصينية ونزلي من حرارته الى درجة 100 و اتركي الكل حتى يستوي جيد

http://www.3roos.com/postsimages/e2a20ce6ca33a3124840b391dc23990d.jpg

ثم يقدم بالصحة والعافية مصحوبا بطبق من السلطة المشكلة

http://www.3roos.com/postsimages/b17c81dcb2ecf6984a6246ef35f29007.jpg

Dr.asmaa gamal
30-07-2009, 03:49 PM
حلوووووووووووه اوي

تسلم ايديكي يا غالية

Dr.asmaa gamal
30-07-2009, 04:24 PM
http://www.anwrs.net/pic/--SD.jpg


http://www.farfesh.com/article-images/b07726100954.jpg


http://www.ibtesama.com/vb/imgcache/605.imgcache.jpg


http://www3.0zz0.com/2008/07/01/11/352385755.jpg




http://www.waldbaums.com/images/entertaining_guide/fruit_baskets/fruit_baskets.jpg



http://www.fotosearch.com/comp/corbis/DGT150/AFB0015.jpghttp://www.waldbaums.com/images/entertaining_guide/fruit_baskets/fruit_baskets.jpg

http://www.mrchevy.com/fruit_salad.jpg

Dr.asmaa gamal
30-07-2009, 04:31 PM
http://farm1.static.flickr.com/48/120944972_7a46a1e32d.jpg


http://farm3.static.flickr.com/2044/2079538003_eb5bfba5f2.jpg



http://ruudvisser.files.wordpress.com/2007/08/watermelon_448.jpg

http://fibrohaven.files.wordpress.com/2009/07/watermelon_smile.jpg


http://www.watermelon.org/images/carvings/Teapot-Sequence2.jpg


اما دي بقه للمنتدى كللللللللللللللله

http://www.6mbc.com/up1/Pictures/aiu27ea9548f7.jpg

حنان
31-07-2009, 10:41 AM
إيه الحاجات الجميلة دى يادكتورة :)

بس إيه المقطورة اللى فى الآخر دى

ده أنهو مفترى اللى زرعها

وواضح إن اللى ماسكها يابانى

عشان كدة عندهم زلازل

مصطفى الديب
01-08-2009, 03:18 AM
http://www.6mbc.com/up1/Pictures/aiu27ea9548f7.jpg
ايه دي بالضبط بطيخه ولا ايه..............

Dr.asmaa gamal
01-08-2009, 06:40 AM
إيه الحاجات الجميلة دى يادكتورة :)

بس إيه المقطورة اللى فى الآخر دى

ده أنهو مفترى اللى زرعها

وواضح إن اللى ماسكها يابانى


عشان كدة عندهم زلازل


لأ والا اقولك الأصح هو ايه البلي اللي احنا بناكله في بلادنا و بيقولوا عليه بطيخ !!

طيب بلاش اوريكي الكريز لحسن تتخضي والا حاجة .:eek:


ايه دي بالضبط بطيخه ولا ايه..............

ايوا يا فندك دي بطيخة بس للناس المخصوصة بس بتوع المنتدى مش اي حد يوصلوا له البطيخة على توكتوك . أسعدني مروركماا :)

مصطفى الديب
01-08-2009, 06:51 AM
ايوا يا فندك دي بطيخة بس للناس المخصوصة بس بتوع المنتدى مش اي حد يوصلوا له البطيخة على توكتوك . أسعدني مروركماا
فعلا بطيخه ظاهر من ريحتا بس اظن ده مش توكتوك

أم عمار
14-08-2009, 11:50 AM
ما شاء الله

جزاك الله خيراً يا دكتورة أسماء

والله موضوع جميل

بس كده مفيش فرصة نطبق حديث رسول الله صلى الله عليه وسلم ثلث للطعام وثلث للشراب وثلث للنفس

بمناسبة أننا قربنا على شهر رمضان وناس كثير تحب تتسحر فول مدمس

طريقة عمل الفول المدمس

1- 1 كيلو فول
2- نصف كوب غلة
3- نصف كوب عدس أحمر
4- 3 حبات طماطم حمراء

الطريقة :

1- ينقع الفول حتى يزداد حجمه ولا يأخذ وقت كثير على النار أثناء الطهي
2- يصفى من ماء النقع ويغسل جيداً
3- يوضع في الأناء الذي يطهى فيه ( سواء حلة بريستو أو حلة عادية أو.....)
4- تغسل بقية المكونات من عدس وغلة وطماطم وتوضع على الفول في القدر
5- تضاف إليه الماء ويكون كثير حتى لا يلزق بالقدر
6- بعد أن يغلى الماء في القدر تهدئ النار ويترك ليتم سواه

وبالهنا والشفاء


ونترك لكم كل واحد يظبط طبق فول بالطريقة اللي بيحبها

بالزيت الحار

ولا بالزبدة

ولا بالصلصة

ولا بالفلفل الأخضر

Dr.asmaa gamal
04-09-2009, 01:41 PM
ما شاء الله

جزاك الله خيراً يا دكتورة أسماء

والله موضوع جميل

بس كده مفيش فرصة نطبق حديث رسول الله صلى الله عليه وسلم ثلث للطعام وثلث للشراب وثلث للنفس

بمناسبة أننا قربنا على شهر رمضان وناس كثير تحب تتسحر فول مدمس

طريقة عمل الفول المدمس

1- 1 كيلو فول
2- نصف كوب غلة
3- نصف كوب عدس أحمر
4- 3 حبات طماطم حمراء

الطريقة :

1- ينقع الفول حتى يزداد حجمه ولا يأخذ وقت كثير على النار أثناء الطهي
2- يصفى من ماء النقع ويغسل جيداً
3- يوضع في الأناء الذي يطهى فيه ( سواء حلة بريستو أو حلة عادية أو.....)
4- تغسل بقية المكونات من عدس وغلة وطماطم وتوضع على الفول في القدر
5- تضاف إليه الماء ويكون كثير حتى لا يلزق بالقدر
6- بعد أن يغلى الماء في القدر تهدئ النار ويترك ليتم سواه

وبالهنا والشفاء


ونترك لكم كل واحد يظبط طبق فول بالطريقة اللي بيحبها

بالزيت الحار

ولا بالزبدة

ولا بالصلصة

ولا بالفلفل الأخضر


أهلا أهلا بالغالية ام عمار و الله معذرة على التأخير بسبب ضيق الوقت في ليالي رمضان وبشكرك على الفول الجميل :1012: بارك الله بكِ و بلغنا جميعا ليلة القدر إن شاء الله .