اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة حنان
بسكويت البرتقال
المكونات :
2 كوب دقيق
1 ملعقة كبيرة بشر برتقال
1 كوب سكر
2/1كوب سمن
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 بيضة
1 ملعقة صغيرة فانيليا
1 ملعقة سكر سنترفيش
1 بياض بيضة لدهان الوجه
عصير برتقال ( إذا احتاج الأمر )
الطريقة :
1- ينخل الدقيق مع البيكنج بودر
2- يخفق السمن ويضاف إليه السكر تدريجيا مع الخفق المستمر حتى يصير الخليط خفيفا
3- يضرب البيض وتضاف إليه الفانيليا وبشر البرتقال ويضاف هذا المخلوط إلى السمن والسكر تدريجيا مع التقليب المستمر
4- يضاف الدقيق ثم يقلب جيدا حتى تمتزج المكونات - وقد يضاف قليل من عصير البرتقال إذا احتاج الأمر - حتى تتكون عجينة صالحة للفرد ، ثم تترك فى الثلاجة 3 ساعات
5- تفرد العجينة على لوح مرشوش دقيق وتقرد إلى سمك ربع سم وتقطع بالقطاعات حسب الرغبة أو بكوب فى عدم وجود قطاعات
6- يدهن الوجه ببياض البيض المخفف بالماء ويرش السطح بقليل من السكر السنترفيش .
7- ترص الوحدات فى صاج مدهون سمن ويخبز فى فرن متوسط الحرارة (8 - 10 ) دقائق
وبالهنا والشفا ، وهى مجربة وناحجة جدا يارب تعجبكم .
|
انا جربتها طلعت كده
مظبوط والا مش مظبوط ؟؟؟:)
تسلم ايدك يا حنان يا غالية و عاوزين كمية كبيرة عشان انتي عارفه الاعضاء كلهم اتفتحت نفسهم وكلهم طلبوا بسكويت البرتقال . جزاكِ الله كل خير .:)