2 كوب دقيق
1 ملعقة كبيرة بشر برتقال
1 كوب سكر
2/1كوب سمن
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 بيضة
1 ملعقة صغيرة فانيليا
1 ملعقة سكر سنترفيش
1 بياض بيضة لدهان الوجه
عصير برتقال ( إذا احتاج الأمر )
الطريقة :
1- ينخل الدقيق مع البيكنج بودر
2- يخفق السمن ويضاف إليه السكر تدريجيا مع الخفق المستمر حتى يصير الخليط خفيفا
3- يضرب البيض وتضاف إليه الفانيليا وبشر البرتقال ويضاف هذا المخلوط إلى السمن والسكر تدريجيا مع التقليب المستمر
4- يضاف الدقيق ثم يقلب جيدا حتى تمتزج المكونات - وقد يضاف قليل من عصير البرتقال إذا احتاج الأمر - حتى تتكون عجينة صالحة للفرد ، ثم تترك فى الثلاجة 3 ساعات
5- تفرد العجينة على لوح مرشوش دقيق وتقرد إلى سمك ربع سم وتقطع بالقطاعات حسب الرغبة أو بكوب فى عدم وجود قطاعات
6- يدهن الوجه ببياض البيض المخفف بالماء ويرش السطح بقليل من السكر السنترفيش .
7- ترص الوحدات فى صاج مدهون سمن ويخبز فى فرن متوسط الحرارة (8 - 10 ) دقائق
وبالهنا والشفا ، وهى مجربة وناحجة جدا يارب تعجبكم .
توقيع : حنان
ماعنك يشغلنى مالٌ ولاولدُ ... نسيتُ باسمك ذكْرَ المال والوَلَدِ
فلو أريق دمى فى التُرْب لانكتبت ... به حروفك لم تنقُصْ ولم تَزدِ
التعديل الأخير تم بواسطة حنان ; 04-05-2009 الساعة 07:37 AM
2 كوب دقيق
1 ملعقة كبيرة بشر برتقال
1 كوب سكر
2/1كوب سمن
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 بيضة
1 ملعقة صغيرة فانيليا
1 ملعقة سكر سنترفيش
1 بياض بيضة لدهان الوجه
عصير برتقال ( إذا احتاج الأمر )
الطريقة :
1- ينخل الدقيق مع البيكنج بودر
2- يخفق السمن ويضاف إليه السكر تدريجيا مع الخفق المستمر حتى يصير الخليط خفيفا
3- يضرب البيض وتضاف إليه الفانيليا وبشر البرتقال ويضاف هذا المخلوط إلى السمن والسكر تدريجيا مع التقليب المستمر
4- يضاف الدقيق ثم يقلب جيدا حتى تمتزج المكونات - وقد يضاف قليل من عصير البرتقال إذا احتاج الأمر - حتى تتكون عجينة صالحة للفرد ، ثم تترك فى الثلاجة 3 ساعات
5- تفرد العجينة على لوح مرشوش دقيق وتقرد إلى سمك ربع سم وتقطع بالقطاعات حسب الرغبة أو بكوب فى عدم وجود قطاعات
6- يدهن الوجه ببياض البيض المخفف بالماء ويرش السطح بقليل من السكر السنترفيش .
7- ترص الوحدات فى صاج مدهون سمن ويخبز فى فرن متوسط الحرارة (8 - 10 ) دقائق
وبالهنا والشفا ، وهى مجربة وناحجة جدا يارب تعجبكم .
انا جربتها طلعت كده
مظبوط والا مش مظبوط ؟؟؟:)
تسلم ايدك يا حنان يا غالية و عاوزين كمية كبيرة عشان انتي عارفه الاعضاء كلهم اتفتحت نفسهم وكلهم طلبوا بسكويت البرتقال . جزاكِ الله كل خير .:)
قبل ماأقوللكم ع الطريقة اللى بتخلى أسرتى وصديقاتى لما أعملها يبقوا عايزين يقرقشوا الصينية نفسها ورا الجلاش أحب أعرفكم إنى فى كل الأكلات الحاذقة لاأتبع مقادير ولكنى أعمل بإحساسى الشخصى ، بعكس الحلويات اللى لازم المقادير تكون دقيقة فيها
بس علشان ماأحيركوش هاحاول أقول مقادير تقريبية لعمل صينية كبيرة الحجم مستطيلة
المقادير
- كيلو جلاش ( أنصح باستخدام باريس عن خبرة فى تجريب كل الأنواع الأخرى )
- نصف كيلو لحم مفروم +2 بصلة كبيرة مفرومة ويتم تعصيج اللحم مع إضافة الملح وكل التوابل التى ترغبين بها ثم تصفى من المياه الزائدة تماما
- 5 قرون فلفل رومى ويقطع قطع حجم الواحدة حوالى 2 سم
- 200 جم زيتون إسود مخلى ومقطع حلقات
- 3 حبات طماطم كبيرة وتقطع قطع صغيرة
- مشروم ( حسب الرغبة )
- 200 جم جبن شيدر مبشور
- سمن سايح أو زيت لدهان الصينية وبين الطبقات
- 2 بيض
- 1 كوب لبن
الطريقة
1. يحمر الفلفل الرومى المقطع فى الزيت قليلا ثم يضاف إليه الطماطم ثم المشروم مع استمرار التحمير حتى تذبل الخضروات قليلا ثم أطفئى النار
2. يضاف اللحم المعصج لخليط الخضروات ثم يضاف إليهم الزيتون المقطع والجبن الشيدر وتوابل مرة أخرى وملح حسب الرغبة
3. تدهن الصينية سمن أو زيت وترص ورقات الجلاش واحدة تلو الأخرى مع دهان السمن أو الزيت بين كل طبقتين حتى ينتهى نصف مقدار الجلاش
4. نضع الخليط السابق عمله ونساويه فى الصينية ونبدأ برص باقى ورقات الجلاش فوقه وأيضا بين كل طبقتين يرش السمن أو الزيت حتى ينتهى مقدار الجلاش
5. تقطع الصينية بالسكينة
6. يخفق البيض مع اللبن ثم يضاف للصينية قبل دخولها الفرن مباشرة
7. توضع فى الفرن فى درجة حرارة متوسطة حتى النضج
ملحوظة : يمكن استبدال اللحم المفروم بدجاج مخلى ومقطع أو سوسيس أو هوت دوج مقطع ومحمر مع إضافة باقى المكونات كما هى ، بس الأحسن نبعد عن السوسيس والهوت دوج لحد ماتنتهى أزمة الخنازير دى على خير
أنا مقرفة ، قرفتكوا ع الأكل ، معلش :)
يارب تعجبكم الصينية وبالهنا والشفا
:):)
توقيع : حنان
ماعنك يشغلنى مالٌ ولاولدُ ... نسيتُ باسمك ذكْرَ المال والوَلَدِ
فلو أريق دمى فى التُرْب لانكتبت ... به حروفك لم تنقُصْ ولم تَزدِ
- 4 إلا ربع كوب دقيق
- 1 ملعقة كبيرة خميرة
- ربع كوب زبدة
- 1 بيضة
- 3 ملعقة كبيرة سكر
- 3 ملعقة كبيرة لبن
- نصف ملعقة كبيرة بيكنج بودر
- ذرة ملح
- نصف ملعقة صغيرة فانيليا
- ماء حسب حاجة العجين
- زيت للتحمير
للتجميل
- شيكولاتة بيضاء وبنى سايحة فى حمام مائى
- سكر بودرة
- مربى ( أى نوع ) تخفف فى قليل من الماء وتغلى على النار لمدة 3 دقائق
الطريقة
1. نضع الدقيق والخميرة والسكر والبيكنج بودر والزبدة والبيضة واللبن والماء سويا وتعجن جيدا حتى تصبح عجينة متجانسة وتترك لتخمر لمدة ساعة
2. تقطع العجينة كور صغيرة متساوية قطر الواحدة حوالى 7 سم ونضغط على حوافها ضغطا خفيفا وتترل لتخمر مرة أخرة لمدة ساعة
3. باستخدام قطاعة مستديرة صغيرة اقطعى دائرة فى منتصف الكعكة تماما وضعيها بعيدا عنها ثم اتركيها لتخمر مرة أخرى لمدة ساعة
4. تحمر وحدات الدونتس وأيضا الدونات الصغيرة ( القطع التى قطعت منها ) فى زيت غزير مع مراعاة أنها لاتأخذ وقت كثير فى التحمير
5. ترفع من الزيت وتزين
6. فى حالة تزيينها بالسكر البودرة يرش عليها مباشرة فور خروجها من الزيت ليلتصق بها وهى ساخنة ثم تشق نصفين وتحشى بالمربى
7. فى حالة تزيينها بالشيكولاتة يغمس وجه الدونتس بالشيكولاتة السايحة وممكن يرش عيها فورماسيه ملون
ملحوظة مهمة : أهم حاجة فى الدونتس التخمييييييييييييير الجيد
بالهنا والشفا
بس للأسف مابعرفش أرفع صور
يادكتورة أسماااااااء إلحقينى بالصور بسرعة قبل الدونتس مايتحرق
توقيع : حنان
ماعنك يشغلنى مالٌ ولاولدُ ... نسيتُ باسمك ذكْرَ المال والوَلَدِ
فلو أريق دمى فى التُرْب لانكتبت ... به حروفك لم تنقُصْ ولم تَزدِ