المقادير :
ـ كيك جاهز
ـ فواكه مشكلة ( موز ، كيوي ، مانجو ، عنب فراولة ، برتقال )
ـ جيلي برتقال ( اصفر )
ـ باكت كريمة
ـ كاكاو
ـ شوكولاتة
الطريقة :
ـ في صينية مربعة الشكل نقوم بتقطع الفواكه ونرصها في الصينية .
ـ نحضر الجيلي ونصبه على الفواكه ثم نتركها في الثلاجة حتى يبرد .
ـ نخرجه ونصب عليه الكريمة بعد خفقها جيداً .
ـ نضيف الكيك والكاكاو ونبرش عليه الشوكولاتة وندخلها الثلاجة مرة أخرى حتى وقت التقديم .
ـ نقلب الصينية فوق صحن التقديم وتصبح مثل الشكل الواضح بالصورة.
وصحة وهنا
تجننننننننننننننننننننن من الصورة وانا شخصيا احب اي شيء يقترن بالجيلي :)))) تسلم ايديكي حبيبتي أ. فوزية .
السلام عليكم شكرا على هذا الموضوع الطيب وانا هأكلكم كشري ويارب يعجبكم انا هقول الطريقة وانتو تعملو المقادير الى انتو عاوزنها 1- بقطع كمية بصل كبيرة حلقات وارش عليها شوية دقيق وحمرها بزيت غزيرهيصير لونها ذهبى وجميل ومقرمشة 2- نسلق العدس الي بجبه ونضع عليه ملح وكمون ولما يستوي نصفيه ونضع شوية زيت من المتبقي من البصل عليه
3- نسلق مكرونة اسباجتي ومكرونة عادية ونصفيها ونضع عليها زيت المتبقي
4-نطبخ ارز بشعرية عادي
5-نسلق شوية من حمص الشام
7-واخيرا الصلصة نخلط الطماطم مع البصل والثوم في الخلاط ثم نضع الزيت المتبقي في الطاسة ونضع عليه الملح والفلفل
ثم نحضر طبق كبير ونضع اولا الارز ثم المكرونة الاسباجتي ثم المكرونة العادية والعدس وبعدين الحمص ثم البصل المحمر واخيرا الصلصة
وانا حمرت البصل في الاول علشان استعمل الزيت المتبقي علشانه هيعطة نكهة مميزة وياريت يعجبكم
اهلا وسهلا اختنا الحبيبة زهرة الرضوان , طبعا الكشري من الأكلات الرائعة و اتذكر ايام تكليفي كنت في دورة في قسم التخطيط ومشروع اتخاذ القرار بوزراة الصحة وكان معنا وفد امريكي فيهم دكتور هندي كان كبير في المقام وكان في وقت الراحة يطلب منا ان نأكل معه الكشري و الطعمية كان عاشقا رهيبا للكشري و الطعمية المصرية و كان يشهد ويقول ان الاكل المصري لا يقاوم ورهيب في الطعم وخاصة اقراص الطعمية كان يسميها اقراص بمصطلح الأطباء Tameia tablets :)